Restaurant The Jane, bulthaup ligna recta Antwerpen en Electrolux lanceren hun nieuwste samenwerking THE JANE TABLE.

29 januari, 2018

Concept Nick Bril

THE JANE TABLE is idee van chef Nick Bril dat draait om private dining voor kleine groepen in een industrieel pand op de PAKT site, gelegen naast restaurant The Jane in het Antwerpse Groen Kwartier.
 

Concept Nick Bril

THE JANE TABLE is idee van chef Nick Bril dat draait om private dining voor kleine groepen in een industrieel pand op de PAKT site, gelegen naast restaurant The Jane in het Antwerpse Groen Kwartier.

THE JANE TABLE zit op de vierde verdieping van een prachtig gerenoveerd pand op de PAKT site in Antwerpen. Deze nieuwe hotspot verenigt spelers uit de wereld van creativiteit, innovatie en gastronomie in een zevental gerenoveerde industriële panden. Je waant je op een dak in Brooklyn als je via het kantoor van Nick Bril binnenstapt in de tasting room met een lange eettafel voor 12 personen. Aanpalend zit de vrij-staande keuken en het terras dat leidt naar een gigantische daktuin.

Nick Bril: “Naast direct contact met de chef, staan de gasten hier in direct contact met de plaats waar hun groenten en kruiden gekweekt worden. We hebben een moestuin maar we kweken ook compostwormen en graskarpers die ingezet worden om zoveel mogelijk afval te reduceren en te verwerken. Verder werken we op het vlak van ecologie met ‘Symbiose’, een collectie ‘disposable tableware’ ontworpen door The Jane voor het merk Natural Tableware. Deze producten gemaakt van organisch materiaal zijn niet alleen knap, maar ook volledig afbreekbaar.”

THE JANE TABLE gaat in zee met partners bulthaup ligna recta en Electrolux. bulthaup draagt de sfeer van samenkomen rond de tafel hoog in het vaandel. Een gepersonaliseerde, vrijstaande werkbank uit de b2 reeks van bulthaup werd gecombineerd met een kolomkastenwand in laminaat ‘plantin’ uit de b3 reeks. Het keukenontwerp kwam tot stand in samenwerking met Charly Doise van bulthaup ligna recta in Antwerpen. Ook Electrolux stapt mee in het project met Electrolux Grand Cuisine: een professionele high-end lijn met een designafwerking. Alle toestellen beschikken over professionele eigenschappen en worden stuk per stuk met de hand gefabriceerd. Electrolux/AEG werkte vorig jaar reeds samen met Nick Bril en is ervan overtuigd dat Grand Cuisine in The Jane Table perfect tot zijn recht zal komen.

 

Foto 's Piet Albert Goethals
 


 

Print deze pagina

Newsletter