Nieuw team en nieuwe dynamiek voor onze Belgische JRE’s

29 januari, 2018

Bij de aanvang van 2018 heeft het team van Jeunes Restaurateurs (JRE) België zijn nieuwe voorzitter aangeduid. Meteen zorgt hij voor een nieuwe dynamiek en daarbij hoort een vernieuwd team. Een uitgelezen kans ook voor JRE om hun jaarprogramma voor te stellen dat zeker in de smaak zal vallen.
 
Brussel, 29 januari. JRE heeft op deze maandagmorgen de pers verzameld om hun nieuwe voorzitter voor te stellen. Het gaat om niemand minder dan Olivier Massart, creatieve chef van restaurant Ô de Vie (Juprelle). In plaats van een heuse stijlbreuk kiest hij voor het verderzetten van het werk van zijn voorganger. “Steven (Dehaeze) heeft de laatste jaren prachtig werk geleverd waardoor JRE nieuwe activiteiten op poten heeft kunnen zetten en nieuwe leden heeft kunnen aanwerven. Ik ben hem hiervoor zeer erkentelijk en zal verder werken op de ingeslagen weg”, beklemtoont de nieuwe voorzitter. 
 
En omdat een chef niets betekent zonder zijn entourage heeft Olivier Massart eveneens zijn nieuw team voorgesteld. Olivier Bauche (La Gloriette in Marche) blijft op zijn post als penningmeester maar voor het secretariaatswerk wordt voortaan beroep gedaan op een onafhankelijke secretaresse, Nathalie Vercruysse. De rest van het bestuur situeert zich rond de ‘Atelier’ verantwoordelijken David Heine (Fleur de Thym) voor Wallonië en Jo Grootaers (Altermezzo) voor Vlaanderen. De ‘anciens’ onder de leden onderhouden de contacten met de pers maar evenzeer met de JRE’s in heel Europa.
 
Op de agenda dit jaar staan gewoontegetrouw de grote rendez-vous zoals de JRE Cooking Cup op 26 februari en het Fine Dining Banket with JRE op 30 september. Gedurende het hele jaar worden er opnieuw kooksessies georganiseerd waar samen met partners uit de foodindustrie gewerkt wordt rond culinaire thema’s. Deze sessies bieden ook plaats aan journalisten die graag getuige willen zijn van deze heerlijke en unieke samenwerking. Ook interessant om te noteren is dat de nieuwe voorzitter de ambassadeur van Horecatel 2018 zal zijn (horecabeurs van 4 tot 7 maart in Wallonië Expo, Marche-en-Famenne). Hij zal enkele culinaire demonstraties door JRE op het programma zetten. Enkele dagen later volgt dan de Algemene Ledenvergadering waar nieuwe leden zullen voorgesteld worden aan alle andere leden en aan de pers. 
 
Naast al deze activiteiten zal het nieuwe bestuur en zijn leden zich de volgende maanden vooral gaan bezighouden met de voorbereidende werkzaamheden naar aanloop van het Internationale JRE Congres wat plaats zal vinden in Brugge in 2019. En niet te missen, de uitwisseling van ervaringen en vaardigheden tijdens adviserende workshops die georganiseerd worden in een grote hotelketen op de Malediven en Zanzibar. Het wordt ongetwijfeld een smaakvol jaar.
 
Wie zijn de Jeunes REstaurateurs?
De Jeunes Restaurateurs (JRE) is een vereniging van jonge restauranthouders die allemaal dezelfde drang voelen om hun talent en hun passie voor hun vak te delen. 
Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.
Eertijds waren er de drie woorden Jeunes Restaurateurs d’Europe. Vandaag staat het label Jeunes REstaurateurs ook voor Joigning Innovation & Imagination, Respecting Sources & Substainability, Evoking Emotion & Inspiration. De vereniging die de chefs van 23 tot 49 jaar oud samenbrengt, telt 30 actieve leden in België en niet minder dan 320 over heel Europa.
 
 
Print deze pagina

Newsletter